سرویس بینالملل «تابناک» ـ مؤسسه صلح ایالات متحده آمریکا، شش نفر از کارشناسان خود برای مصاحبه احتمالی و تفسیر گفتههای محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران در سازمان ملل متحد را فرا خوانده است. نام و سوابق این شش نفر عبارتند از:
1ـ دانیل برامبرگ؛ مدیر سازمان ابداعات جهانی مسلمانان؛ حوزه تخصصی برامبرگ تمرکز بر دمکراسیزاسیون و اصلاحات سیاسی در خاورمیانه است. وی به تازگی گزارشهایی را درباره مناقشات پس از انتخابات در ایران منتشر و آخرین کتابی که او ویراستاری کرده، «تنازع، هویت و اصلاح در جهان اسلام»، نام دارد.
2ـ استیون هیدمن؛ معاون برنامه بورسیه و کمک و مشاور مرکز خلاقیتهای جهانی مسلمانان است. وی کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی جهان عرب بوده و نیز در تهیه کتاب تنازع، هویت و اصلاح در جهان اسلام، مشارکت داشته است.
3ـ عمار الهدی؛ وی کارشناس ارشد مرکز هدی است که درباره صلح و مذهب فعالیت میکند. الهدی همچنین یک فعال حقوق بشری است. وی در کتاب تنازع و هویت بحثی را با دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی انجام داده است.
4ـ پاول هیگز؛ کارشناس ارشد مرکز مطالعات تحلیلی جنگ؛ هیگز همچنین مدیر اجرایی کمیسیونی است که از سوی کنگره آمریکا، موقعیت استراتژیک ایالات متحده را رصد میکند. حوزه تخصصی وی، تمرکز بر درگیریهای بینالمللی و سلاحهای هستهای است و پیش از این، مدیر برنامه عراق سازمان صلح ایالات متحده بوده است.
5ـ جان لیمبرت؛ نویسنده و استاد دانشکده نیروی دریایی ایالات متحده است. آخرین کتاب وی «مذاکره با ایران» نام دارد که در 23 سپتامبر سال جاری منتشر خواهد شد. حوزه تخصصی وی تمرکز بر مبحث مذاکره با ایران، چالشها و فرصتهای آن است.
6ـ رابین رایت؛ خبرنگار سابق واشنگتن پست. وی تا کنون چهار کتاب درباره انقلاب ایران نوشته است و در سال جاری میلادی، برای پوشش فعالیتهای انتخابات ریاست جمهوری به ایران سفر کرد. آخرین کتاب وی «خوابها و سایهها: آینده خاورمیانه»، نام دارد.
به نظر میرسد، این سازمان آمریکایی، وسواس و دقت زیادی را در انتخاب این کارشناسان انجام داده است، به گونهای که تقریبا تخصصهای این افراد، همه مسائل حساس مرتبط با ایران را تحت پوشش خود قرار میدهد. در سیستم سیاسی آمریکا که اغلب این گونه مؤسسات طرف مشورت دولت و کنگره قرار میگیرند، تحلیلها و اظهار نظرات این گونه سازمانها، همواره در طراحی استراتژی به بهترین شکلی مد نظر است.
آیا ما هم همراه رئیسجمهور، متخصصان حوزههای گوناگون را که بتوانند کار رسانهای و مشورتی به رئیسجمهور بدهند، فرستادهایم تا به بهترین وجهی از این فرصت که بدون اغراق صحنه نشان دادن هنر دیپلماسی کشور و سنجیدن عیار سیاست خارجی دولتهاست، استفاده بهینه کنیم؟