گروه معارف – رجانیوز: سلسله نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، هر روز بعد از نماز ظهر و عصر در مصلای قدس شهر مقدس قم برگزار میشود.
به گزارش رجانیوز، سلسله نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی از آغاز ماه مبارک رمضان، با حضور اقشار مختلف مردم در مصلای قدس شهر مقدس قم برگزار میشود.
این نشستها پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و با محوریت موضوعاتی همچون جهاد کبیر، اسلامیت انقلاب، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اقتصاد مقاومتی و منزلت زن و خانواده در اسلام و نظام و با ارائه و سخنرانی حجت الاسلام صدوق از استادان و فضلای حوزه علمیه قم برگزار میشود و شرکت در این برنامه برای عموم مردم آزاد است.
یکی از ویژگیهای این سلسله نشستها دوطرفه بودن آن است، به نحوی که حضار در هر جای بحث میتوانند نسبت به مسائل مطروحه نظر خود را ارائه کنند.
در ادامه چکیده و مهمترین محورهای جلسه اول و دوم سلسله نشستهای «گفتمان انقلاب اسلامی» به همراه صوت کامل جلسه دوم را از سمع و نظر میگذرانید:
جلسه دوم سلسله نشست های انقلاب اسلامی- حجت الاسلام صدوق.mp3 | دانلود فایل
انقلاب اسلامی ایران را باید یک معجزه و آیه الهی دانست که تحقق و تداوم آن، منسوب به اراده خدای متعال و ولایت حضرت ولیعصرعجلاللهتعالیفرجه است. یکی از مسائلی که این حقیقت را نمایان میکند، توجه به رفتار بینظیر حضرت امام خمینیقدسسره در نحوه قیام و راهبری نهضت است؛ زیرا انقلاب اسلامی در شرایطی شکل گرفت که قیام و مبارزه برای کسب قدرت، به یک مقولهی «علمی» تبدیل شده بود که فرمولها و روشهای تجربهشده و عینی داشت.
بلوک شرق از یک سو، قیام را در قالب تئوری «مبارزهی مسلحانه» و تربیت چریک به منصه ظهور رسانده بود و از سوی دیگر، بلوک غرب با تکیه به «مبارزه پارلمانتاریستی» و استفاده از احزاب و رسانهها و قدرتهای بینالمللی، روش دیگری را برای قیام و کسب قدرت در مقابل جهانیان به نمایش گذاشته بود، اما هیچیک از این دو تئوری، دینی و انسانی و اخلاقی نبود بلکه یکی ریشه در «انتقام و غضب» و دیگری ریشه در «شهوت و ضعف نفس» داشت و در واقع هر دو مکتب، بر اخلاق رذیله استوار شده بودند که البته این مهم باید از طریق استدلالها و نقدهای دقیق بر ادبیات علوم سیاسی موجود در دانشگاهها اثبات شود.
اما حضرت امام خمینیقدسسره با بصیرت الهی خود، به هیچیک از این روشهای مادّی و معادلات علمی برای مبارزه تن نداد و علیرغم سیل انکارها و تردیدهایی که از سوی نخبگان جامعه و مبارزین مطرح میگشت، بر اساس منهج انبیاء الهی عمل کرد که همان درگیری با مترفین و ائمّهی کفر برای دعوت مردم به خداپرستی است زیرا آنان جامعه را بر اساس «هویپرستیِ اجتماعی» سامان دادهاند و مردم را در مسیری که بر ضد تکامل است، سیر میدهند و نیازهای آنان را بر اساس سجده بر ابلیس تأمین مینمایند.
لذا حضرت امام(ره) طبق فرهنگ انبیاء و رفتار الهی و اخلاقی آنان، در ابتدا به نصیحت شاه پرداخت تا با دین و مذهب بازی نکند و کشور را به کفار و اجانب نفروشد و ملّت را به نوکری برای آنان تبدیل ننماید و بیتالمال را هدر ندهد. اما پس از آن که این نصائح با تهدید و قتل و ارعاب و تبعید خود از سوی رژیم طاغوت مواجه شد، با مظلومیت و شهادتطلبی به راه خود در برابر دستگاههای امنیتی و نظامی و سیاسی و رسانهای ـ که قدرت هر حکومتی به آنها وابسته است ـ ادامه داد و با تکیه به تئوری الهیِ «پیروزی خون بر شمشیر» نهضت اسلامی را با کمترین هزینه به پیروزی رساند و بجای اصالتدادن به تأمین نیازهای مادّی مردم و تحریک انگیزهها بر اساس این شعار، تمایلات عمومی و تشکیل جامعه را بر محور پرستش خدای متعال و حاکمیت اسلام ساماندهی کرد.
اگر این حقیقت تئوریزه نشود و نورانیبودنِ راه امام و تعریفِ تخصصی از «امت اسلامی، حکومت دینی، تمدن الهی» از طریق استناد قاعدهمند به آیات و روایات تبیین نگردد، جامعهی اسلامی با خطر تحریف شخصیت امام مواجه خواهد شد؛ یعنی اندیشهای که نهضت اسلامی مردم ایران را بر مبنای فلسفه دموکراسی غربی تأویل مینماید و جمهوریت نظام را بر اسلامیت آن حاکم میکند.
------------------------------
مطالب مرتبط: