عکسهای ایرانی و خارجی و مطالب جالب

**اگر آمریکا و طرف‌های غربی بفهمند ایران کشور قوی‌ای است، دست از لجبازی برخواهند داشت**

عکسهای ایرانی و خارجی و مطالب جالب

**اگر آمریکا و طرف‌های غربی بفهمند ایران کشور قوی‌ای است، دست از لجبازی برخواهند داشت**

نماینده انگلستان در واکنش به گزارش دبیرکل سازمان ملل: از این مسئله کوتاه نخواهیم آمد شلیک موشک نقض قطعنامه است

نماینده انگلستان افزود: نخستین مساله مربوط به شلیک یک فروند موشک میان‌برد توسط ایران در 29 ژانویه است. از آنجا که چندین نشست درباره این مساله مهم داشتیم و ملاحظات بیشتری نیز در قالب قطعنامه 2231 شورا داریم، درباره این مساله کوتاه نخواهیم آمد ولی فقط به خاطر روشن شدن مساله، می‌خواهم بار دیگر بر موضع لندن تاکید کنم که این شلیک مغایر مقررات قطعنامه 2231 است.
نماینده انگلستان افزود: نخستین مساله مربوط به شلیک یک فروند موشک میان‌برد توسط ایران در 29 ژانویه است. از آنجا که چندین نشست درباره این مساله مهم داشتیم و ملاحظات بیشتری نیز در قالب قطعنامه 2231 شورا داریم، درباره این مساله کوتاه نخواهیم آمد ولی فقط به خاطر روشن شدن مساله، می‌خواهم بار دیگر بر موضع لندن تاکید کنم که این شلیک مغایر مقررات قطعنامه 2231 است.
گروه سیاست خارجی -رجانیوز: تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی موجود در قطعنامه‌‌ 1929 از آن‌جایی که منشاء هسته‌ای داشت باید در قطعنامه 2231 به طور کامل  لغو می‌شد. عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد وزارت امور خارجه بعدها " عدم آمادگی طرف مقابل " را علت باقی‌ماندن این تحریم‌ها دانست. لاوروف وزیر خارجه روسیه البته روایت دیگری ارائه کرد و گفت: «ما و چین می‌خواستیم تحریمهای تسلیحاتی لغو شود، اما با وجود حمایت ما، خود تیم ایرانی موافقت کردند که تحریم‌ها تا ۵ سال ادامه یابد.»
 
به گزارش رجانیوز پس از انعقاد توافق هسته‌ای و بررسی جزئی‌تر این توافق یکی از انتقادهای منتقدین باقی‌ماندن همین تحریم‌ها در قطعنامه 2231 بود. از جمله پاسخ‌های پرتکراری که حامیان برجام و تیم مذاکره کننده دولت یازدهم در جواب انتقادات می‌گفتند این بود که هیچ یک از موشک‌های ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای ندارد.
 
برای نمونه  عباس عراقچی 29 تیر 1394 در گفت و گو با اخبار نیمروز شبکه یک سیما در این‌باره می‌گوید: شورای امنیت در قطعنامه مذکور می خواهد فعالیت های موشکی که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده یا می شود انجام نگیرد. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران اساسا در برنامه‌اش فعالیت موشکی مرتبط با هسته‌ای ندارد.
 
مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه 13 بهمن 95 با بیان اینکه موضوع موشکی به هیچ وجه خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت نیست،  اذعان می‌کند: موشک‌های ما برای کلاهک هسته‌ای طراحی نشده است و این را‌ هم در مواضع کتبی‌‌ که در اسناد شورای امنیت است، آورده‌ایم و هم در مواضع شفاهی بارها بر آن تاکید کرده‌ایم.
 
محمدجواد ظریف وزیر خارجه 12 بهمن 95 در نشست خبری مشترک با همتای فرانسوی خود می‌گوید: موضوع موشکی جزوی از برجام نیست. این را هم فرانسه اعلام کرده و هم آمریکا. در قطعنامه ٢٢٣١ عبارتی است درباره موشک‌های بالستیک که ایران نیز موضع خود را اعلام کرده است. هیچ یک از موشک‌های ایران برای حمل سلاح هسته‌ای طراحی نشده‌اند و در حوزه دفاع مشروع ایران و خارج از این قطعنامه قرار دارد. مردم ایران هیچگاه دفاع از خودشان را موکول نمی‌کنند به اجازه طرف های دیگر.
 
بنا را بر صحت گفته‌های مقامات دولتی می‌گذاریم و از بررسی کارشناسانه آن می‌گذریم. پنجشنبه هفته گذشته- 8 تیر 96، 29 ژوئن 2017- گزارش دبیرکل سازمان ملل دررابطه با میزان پایبندی ایران به قطعنامه 2231 منتشر شد. در این گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل جدید سازمان با اشاره به گزارش فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا، نسبت به پرتاب آزمایشی موشک بالستیک میان‌برد خرمشهر در اواسط زمستان سال گذشته از ایران می‌خواهد تا از آزمایش موشک‌های بالستیک خودداری کند زیرا این آزمایش‌ها پتانسیل افزایش تنش‌ها را دارد 
 
I call upon the Islamic Republic of Iran to avoid such ballistic missile launches that have the potential to increase tensions
  
پیتر ویلسون معاون نماینده دائم انگلستان در سازمان ملل هم در راستای گزارش گوترش آزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت می‌خواند و می‌گوید: 
 
The first of these relates to the 29th of January launch this year by Iran of a Khorramshahr medium-range ballistic missile. Since we’ve already had several Council sessions on this important issue and further consideration in the “2231 format” of the Council, I won’t dwell on it. But just for the sake of clarity, I want to reiterate our position that this launch was inconsistent with the provisions of Resolution 2231. . We reiterate too, the Secretary-General’s call on Iran to refrain from any future launches which contribute to regional instability.
 
نخستین مساله مربوط به شلیک یک فروند موشک میان‌برد توسط ایران در 29 ژانویه است. از آنجا که چندین نشست درباره این مساله مهم داشتیم و ملاحظات بیشتری نیز در قالب قطعنامه 2231 شورا داریم، درباره این مساله کوتاه نخواهیم آمد ولی فقط به خاطر روشن شدن مساله،می‌خواهم بار دیگر بر موضع لندن تاکید کنم که این شلیک مغایر مقررات قطعنامه 2231 است. ما همچنین از درخواست دبیرکل از ایران برای خودداری از هرگونه شلیک موشک که موجب بی‌ثباتی منطقه می‌شود، حمایت می‌کنیم.
 
حال مسئله اصلی این است؛ چرا آقایان ظریف، عراقچی و تخت‌روانچی روزه سکوت گرفته‌اند و نسبت به این موضوع هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند؟ مگر همین آقایان نبودند که در روزهای ابتدایی انعقاد توافق و برای قبولاندن آن به مردم و مسئولان، گاه و بی‌گاه سخنرانی و استدلال می‌کردند؟ مگر معتقد نبودند که هیچ یک از موشک‌های ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای ندارد پس چرا نسبت به گزارش دبیرکل سازمان ملل و اظهارات نماینده انگلستان ساکت نشسته و حتی اعتقادات خود را نیز بیان نمی‌کنند؟
 
چگونه آقای عراقچی که زمانی قطعنامه 2231 را یک قطعنامه منحصر بفرد در تاریخ شورای امنیت سازمان ملل متحد قلمداد می‌کرد بجای واکنش به اظهارات سلطه مآبانه نماینده انگلستان، ترجیح می‌دهد که در جلسه هیات رییسه فدراسیون ورزش های نابینایان شرکت کند؟
 
سوالاتی از این دست و واکنش‌های غیرمسئولانه دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم به درستی نشان از یک حقیقت تلخ دارد؛ دولت مردان دربرابر تجاوز به حقوق ذاتی کشور رویه‌ای به غیر از " لبخند" سراغ ندارند!
 
اخبار مرتبط:
 
 
 
 
 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد