عکسهای ایرانی و خارجی و مطالب جالب

**اگر آمریکا و طرف‌های غربی بفهمند ایران کشور قوی‌ای است، دست از لجبازی برخواهند داشت**

عکسهای ایرانی و خارجی و مطالب جالب

**اگر آمریکا و طرف‌های غربی بفهمند ایران کشور قوی‌ای است، دست از لجبازی برخواهند داشت**

تلاش برای رفع اتهام از پیتزا

تلاش برای رفع اتهام از پیتزا

پیتزا یکی از محبوب ترین غذاهای جوانان، نوجوانان و آودآان است، در حالی آه اآثر متخصصین تغذیه، مصرف پیتزا را

به دلیل داشتن آالری بالا و همچنین موادی مثل سوسیس و آالباس، توصیه نمی آنند

.

با این حال، تلاش گروهی از متخصصان صنایع غذایی این است آه این غذای محبوب را

"سالم تر" ارائه آنند.

مدتی قبل، خبری به نقل از خبرگزاری فرانسه منتشر شد، مبنی بر این آه شیمی دانان در اجلاس متخصصان قلب آمریکا

اعلام کرده اند

: با پختن طولانی تر خمیر پیتزا با درجه ی حرارت بالاتر، می توان آن را به یک غذای سالم تر تبدیل کرد.

این پژوهش که بوسیله ی شیمی دانان دانشگاه مریلند انجام شده است، نشان م ی دهد، اگر خمیر پیتزایی که از آرد سبوس دار

گندم تهیه می گردد، برای مدت طولانی تر و در درجه ی حرارت بالاتر پخته شود، میزان آنتی اکسیدان ها

سرطان و بیماری قلبی را کاهش می دهند

(موادی که خطر) در آن تا ٨٢ درصد افزایش می یابد.

بنابراین به گفته ی جفری مور، دانشجوی دوره دکترا که این تحقیق را انجام داده است، پیتزاهای کلفت با رویه ی ضخیم که

برای مدت طولانی تری پخته شده اند، نسبت به سایر انواع پیتزا، میزان بالاتری از مواد آنتی اکسیدان را به بدن می رسانند

.

مور گفت

افزود

باعث افزایش میزان آنتی اکسیدان ها در این روش پخت پیتزا می شود، روشن نیست

: چون پیتزا رایج ترین غذا با پایه ی غلات در آمریکا محسوب می شود، آن را برای آزمایش انتخاب کردم و: پژوهش شیمیایی بر غذاهای رایج می تواند تاثیر بزرگی بر سلامتی عمومی جامعه داشته باشد. البته فرآیند دقیقی که.

مور همچنین فهمید که افزایش زمان فرآیند تخمیر پیش از پختن خمیر پیتزا، میزان آنتی اکسیدان ها را در آنها افزایش می

دهد

آنتی اکسیدان در خمیر پیدا می کنند

. او این پدیده را به افزایش واکنش های شیمیایی ناشی از مخمر ها نسبت می دهد که زمان بیشتری برای آزاد کردن مواد.

البته متخصصان تغذیه به چنین خبرهایی خیلی هم خوش بین نیستند

غذایی لازم بوده و باعث انباشتگی انرژی و در نتیجه چاقی می شوند

. همبرگر و پیتزا ضمن اشتهاآور بودن، فاقد محتوای.

استفاده از گوشت مرغ و انواع گوشت سفید به جای سوسیس و آالباس به همراه انواع سبزیجات در تهیه ی این غذا ن ه تنها

ممانعتی در مصرف پیتزا ایجاد نمی آند، بلکه یک غذای اصلی و آام ل را برای همه ی گروه های سنی به خصوص کودکان

فراهم می سازد آه از مزه ی بی همتایی نیز برخوردار است

.

خمیر پیتزا هم البته یکی از قسم تهایی است که اگر در تهیه ی آن دقت شود، ارزش غذایی پیتزا را بالا می برد

مثال استفاده از آردهای قهوه ای

. به عنوان(سبوس دار) و شیر در تهیه ی خمیر پیتزا، باعث افزایش مواد مغذی آن می شود.

اگر از پنیر کمی در تهیه ی پیتزا استفاده شود، سوسیس و کالباس نداشته باشد و سبزیجات مختلف، مرغ، ماهی و کیلکا

ترکیبات اولیه ی آن را تشکیل دهند، خوردن آن بلامانع است

.

پیتزای ماهی با سبزیجات

اکثر آشپزهای حرفه ای اگر چه معتقدند که پیتزا در ایران تنوع زیادی ندارد، اما در تمام دنیا، پیتزاهای مختلفی با ترکیبات

گوناگون تهیه می شوند که نه تنها مضر نیست، بلکه برخی از آنها بسیار مغذی و مفید است

.

به عنوان مثال، پیتزای سبزیجاتی که از مخلوط بادنجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، هویج، آویشن، رزماری، پیاز، پودر

سیر، قارچ، سویا، نخود فرنگی، ذرت و زیتون تهیه شود و خمیر نازک و پنیر کمی داشته باشد، مغذی و مفید است

خصوص اگر این پیتزا با سالاد اسفناج یا سالاد فصل

تازه درست شده اند

قلبی

مناسبی خواهد بود

. به(سالادهایی که از انواع سبزیجات تازه به اضافه آب لیمو یا آب نارنج) و نوشیدنی مفیدی مثل شربت آب لیمو یا خاک شیر سرو شود، حتی برای کسانی هم که از بیماری های- عروقی یا چربی خون بالا رنج می برند و پیتزا برای همیشه از لیست خوراکی های آنها حذف شده، وعده ی غذایی.

از سوی دیگر پیتزاهای دریایی هم از انواع پیتزا هستند که متخصصان به آن بیشتر روی خوش نشان می دهند

پیتزا را با افزودن ماهی، میگو و درمواردی جلبک های دریایی به ترکیبات اولیه طبخ م یکنند

. این نوع.

البته ذائقه ی ایرانی با این فرمولاسیون هنوز چندان آشنا نیست، اما از آنجایی که تغییر ذائقه ی افراد در اثر استفاده ی

مداوم از محصولات غذایی مختلف دریایی نظیر ماهی، میگو و

برگرها امری غیر قابل انکار است، می توان درصدد جایگزینی این مواد با ترکیبات سنتی و خطرناک غذاهای آماده نظیر

سوسیس، کالباس و گوش تهای قرمز برآمد

... در رژیم غذایی روزانه و حتی در غذاهایی نظیر پیتزا و.

استفاده از زیتون، آویشن و سس گوجه فرنگی خانگی که از حرارت دادن گوجه ی تازه رنده شده و کمی سیر به دست آمده،

نیز به عنوان چاشنی، ارزش غذایی پیتزا را بالا می برد

.

نکته ی غیر قابل چشم پوشی در تمام این پیتزاها خمیر آنهاست که چنانچه از آرد سبوس دار تهیه شده و طی زمان مناسب و

درجه ی حرارت ایده آل پخته شود، به ارزش غذایی آن می افزاید

.

پیتزا های آماده

دکتر کیمیاگر با اشاره به اینکه پیتزاهایی که در حال حاضر در پیتزا فروشی ها عرضه می شود سرشار از چربی و کالری

است، می گوید

ی کافی مضرهستند و با این حال اگر کالری بالا را نیز به آن اضافه کنید، درصد خطرزا بودن آنها را درخواهید یافت

: وجود سوسیس و کالباس در پیتزاها با دارا بودن ترکیبات نیتریت و نیتراته ی سرطا نزا در آنها، به اندازه.

او تاآید م ی آند

مستعد ابتلا به انواع بیماری ها خواهید کرد

: چنانچه مصرف بیش از یک بار در هفته از اینگونه مواد را در برنامه غذایی خود داشته باشید، بدن تان را.

دآتر آیمیاگر همچنین معتقد است

در صورتی که به بیش از ٣٠٠ کالری نیاز ندارد، در معرض ابتلا به چاقی و بیماری های مرتبط با آن قرار می گیرد

: تردیدی نیست خانمی که به عنوان شام یک پیتزای کامل با ١٢٠٠ کالری را م ی خورد،.

دکتر مظهری هم تنها مصرف گاه به گاه انواع پیتزا را توصیه می کند و م ی گوید

مدت باعث ایجاد عدم تعادل در ریزمغذی های دریافتی شده و به خصوص افرادی که از اضافه وزن رنج می برند، مصرف

مخلوطی از مواد غذایی گوناگون همراه با پنیر و خمیر می تواند برایشان خطرناک باشد

: مصرف بیش از حد این غذا در دراز.

وی از کسانی که دچار اختلالاتی نظیر بالا بودن چربی های خون

معرض خطر یاد کرده و می گوید

تنها از انواع کاملاً سالم، خودداری کنند

(کلسترول و تری گلیسیرید) هستند به عنوان جمیعت در: این افراد باید از مصرف غذاهایی نظیر پیتزا، مگر در برخی موارد و به شکل تفننی و.